Wij leiden onze duikers op volgens het PADI-systeem, dit is de grootste duik organisatie ter wereld.

                                                                                   Wij kunnen u ook opleiden volgens het I.A.D.S systeem tot het niveau van 2* Instructeur

                                          Corona-virus, de gevolgen voor duikers

Door de overheid zijn strikte maatregelen afgekondigd om verdere verspreiding van het corona-virus zoveel mogelijk te voorkomen.

Wat betekent dat voor het duiken?

Sporten in groepen mag niet meer. Trainingsavonden en duiklessen zijn dus vervallen. Je kan thuis wel je e-learning doen. Maar praktijklessen in het zwembad of buitenwater met meerdere mensen is niet meer toegestaan.

Als je zelfstandig wilt duiken, zal je dat met een buddy doen. De aanbevolen afstand van 1,5 meter is tijdens een verplichte buddy-check niet aan te houden. Maar denk bijvoorbeeld aan het wisselen van de ademautomaat tussen de buddy's, dat is een risico die je niet wil nemen Maar ook bij gehuurde ademapparatuur is er geen garantie dat er geen virus meer op bijvoorbeeld het mondstuk aanwezig is. Kortom, alle duiklessen maar ook het huren van duikmaterialen is tot een halt gekomen

Bij een zwaar belast zorgsysteem is het ook niet reeel om de gevaren van bijvoorbeeld decompressieziekte op te zoeken. Behandeling in een Decompressie tank kost veel mankracht en die is nu voor andere zaken nodig.

Hoe zit het dan met een duikkeuring?

Duikkeuringen vallen niet onder de acute of semi-acute zorg en dienen uitgesteld te worden om die reden. Tijdens lichamelijk onderzoek van de duiker is de afstand tot de keuringsarts ook duidelijk minder dan 1,5 meter. En dat betekent een extra gezondheidsrisico dat niet echt noodzakelijk is. Ook als er veranderingen in je gezondheid zijn geweest, kan je beter afwachten met herkeuren tot de zorg weer op orde is na de corona-epidemie.

Geduld is een schone zaak

We moeten deze corona-epidemie met zijn allen de baas weten te worden, en dan is geduld een schone zaak. Hou je aan de opgestelde landelijke regels zoadat we op latere termijn weer gezond en wel weer kunnen genieten of gaan genieten van de prachtige onderwaterwereld

       

 

                                                                                         

              

 

 

  

             

 


 

www.000webhost.com